Subtiel, Fris en Fruitig

Wit en Weizen | Wist je dat…

Weizen en witbier niet hetzelfde is? Weizen betekent in het Duits letterlijk tarwe. Weizenbier mag op grond van het Reinheitsgebot geen andere grondstoffen bevatten dan graansoorten, water en hop. Deze eis wordt niet aan witbier gesteld.

La Trappe Witte Trappist

Het enige trappistenwitbier van de wereld. Goed doordrinkbaar, bruisende en frisse dorstlesser. Zacht moutig met lichte zuren, kruidigheid en een prikkelende afdronk.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.5%
Brouwerij:De Koningshoeve
0,33L€ 3,70

Ayinger Bräu-Weisse

Traditioneel Beiers weizenbier, goed doordrinkbaar en dorstlessend. Zomers, bruisend troebel bier vol van smaak met een fruitige body met een zachte afdronk.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.1%
Brouwerij:Aying
0,50L€ 5,00

Ayinger Urweisse

Krachtig traditioneel Beiers weizenbier, goed doordrinkbaar en dorstlessend. Oranjekleurig bier met een volle body, troebel, fruitig en bruisend, afgerond met een licht zurige bite.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.8%
Brouwerij:Aying
0,50L€ 5,00

Witheer

Proef gans het jaar de zon in uw glas met ons traditioneel gebrouwen witbier. Een lichte, goudheerlijke dorstlesser wiens naam verwijst naar de in het wit gehulde Norbertijnen-orde die in 1127 de abdij van Middelburg heeft gesticht. De tarwemout maakt dit witbier zacht en romig terwijl de aromatische tonen van citrusschillen, koriander en wilde bloesem voor de frisheid zorgen. Zoet en zuur gaan hand in hand, licht geprikkeld door een mooi bittertje op de achtergrond.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.0%
Brouwerij:Schelde Brouwerij
0,50L€ 5,00

Weihenstephaner Hefe Weisse

Eigenlijk is dit geen pilsener, maar een voorloper van dat biertype: lager. Het heeft daarentegen alle smaakkarakteristieken van een goede pils, zoals een fijne hopbitterheid en een uitzonderlijke doordrinkbaarheid. Gebrouwen volgens eeuwenoude principes, na eindeloos proberen uitgevonden op de berg van Weihenstephan!

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.1%
Brouwerij:Weihenstephan
0,33L€ 5,00

Texels Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe dankt zijn naam aan het witte ‘skuum’ op de donkere zee dat de strandjutters zagen als zij het strand afstruinden op zoek naar afgevallen scheepsladingen. Texels Skuumkoppe is het eerste ambachtelijk gebrouwen donker tarwebier van hoge gisting in Nederland. De brouwmeester gebruikt alleen natuurlijke grondstoffen, zoals gerstemout en tarwemout van Texel, hop, geroosterde gerstemout en door de duinen verzuiverd water. Er worden geen kruiden toegevoegd.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.1%
Brouwerij:Weihenstephan
0,33L€ 5,00

Arthur's Legacy White Widow

Een uniek troebel bier met een zachte afdronk. Een uitgesproken fruitig en fris citruskarakter afkomstig van een selectie verse kruiden.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:7,1%
Brouwerij:De Hoorn
0,33L€ 7,00

Kiss from a Rose

Kiss from a Rose is een samenwerking tussen Van Moll en restaurant De Treeswijkhoeve. Dit is een witbier met lychee, limoen en rozenwater. Een bijzonder fris en fruitig bier, geschikt voor op het terras of bij een lichte maaltijd.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.5%
Brouwerij:Van Moll
0,33L€ 6,75

Brouwerij ‘t IJ IJwit

Een stevig Amsterdams witbier dat gevaarlijk lekker doordrinkt. Licht troebel, mooi goud van kleur en met een mooie, zachte schuimkraag. Zoals ieder witbier gebrouwen met een deel tarwemout, waar het bier zijn naam aan ontleent (“wit” is oud Nederlands woord voor tarwe).

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:6,5%
Brouwerij:’t IJ
0,33L€ 5,00

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag & Woensdag

16.00 tot 00.00 uur

Donderdag

16.00 tot 02.00 uur

Vrijdag

15.00 tot 02.00 uur

Zaterdag

12.00 tot 02.00 uur

Zondag

12.00 tot 00.00 uur

Contact

Adres

Parade 5e
5911 CA  Venlo

Telefoon

077 772 5074

Email

info@brouwersplaats.nl

KvK nummer

73651400

Webdesign

Googlejuice