Subtiel, Fris en Fruitig

Wit en Weizen | Wist je dat…

Weizen en witbier niet hetzelfde is? Weizen betekent in het Duits letterlijk tarwe. Weizenbier mag op grond van het Reinheitsgebot geen andere grondstoffen bevatten dan graansoorten, water en hop. Deze eis wordt niet aan witbier gesteld.

La Trappe Witte Trappist

Het enige trappistenwitbier van de wereld. Goed doordrinkbaar, bruisende en frisse dorstlesser. Zacht moutig met lichte zuren, kruidigheid en een prikkelende afdronk.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.5%
Brouwerij:De Koningshoeve
0,33L€ 3,70

Ayinger Bräu-Weisse

Traditioneel Beiers weizenbier, goed doordrinkbaar en dorstlessend. Zomers, bruisend troebel bier vol van smaak met een fruitige body met een zachte afdronk.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.1%
Brouwerij:Aying
0,50L€ 5,00

Ayinger Urweisse

Krachtig traditioneel Beiers weizenbier, goed doordrinkbaar en dorstlessend. Oranjekleurig bier met een volle body, troebel, fruitig en bruisend, afgerond met een licht zurige bite.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.8%
Brouwerij:Aying
0,50L€ 5,00

Witheer

Proef gans het jaar de zon in uw glas met ons traditioneel gebrouwen witbier. Een lichte, goudheerlijke dorstlesser wiens naam verwijst naar de in het wit gehulde Norbertijnen-orde die in 1127 de abdij van Middelburg heeft gesticht. De tarwemout maakt dit witbier zacht en romig terwijl de aromatische tonen van citrusschillen, koriander en wilde bloesem voor de frisheid zorgen. Zoet en zuur gaan hand in hand, licht geprikkeld door een mooi bittertje op de achtergrond.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.0%
Brouwerij:Schelde Brouwerij
0,33L€ 5,20

Van de Oirsprong Hefe Weizen

Ons Weizen bier is gemaakt met 40% tarwemout. Dat verklaart de link die sommige proeven met een vers volkorenmik. Dankzij de lage hoeveelheid restsuikers drinkt het bier soepel weg. De stofgist zorgt voor de volle, romige smaak en de fruitige tongval. Van het Weizen bier ‘Van de Oirsprong’ lust je altijd een volgende.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.6%
Brouwerij:Van de Oirsprong
0,33L€ 5,25

De Kolonist Weizen

Een heerlijk zacht en fruitig tarwe bier van hoge gisting. Een echte dorstlesser. Het bier is ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.0%
Brouwerij:Maallust
0,33L€ 5,75

Weihenstephaner Hefeweizen Alkoholfrei

Het bier heeft een frisse en volle smaak met hinten van kruidnagel en honing. Het krijgt de volledige tijd om te rijpen, pas na het rijpen wordt de alcohol uit het bier gehaald.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:0,5%
Brouwerij:Weihenstephan
0,33L€ 5,00

Weihenstephaner Hefe Weisse

Eigenlijk is dit geen pilsener, maar een voorloper van dat biertype: lager. Het heeft daarentegen alle smaakkarakteristieken van een goede pils, zoals een fijne hopbitterheid en een uitzonderlijke doordrinkbaarheid. Gebrouwen volgens eeuwenoude principes, na eindeloos proberen uitgevonden op de berg van Weihenstephan!

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.1%
Brouwerij:Weihenstephan
0,33L€ 5,00

Offline

Offline is de Oedipus-versie van een witbier. Dit bier combineert smaken van verschillende granen, Belgische gist en Europese hop. Deze combinatie zorgt voor een citrus, fruitig, licht kruidig en verfrissende smaak.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:4,5%
Brouwerij:Oedipus Brewing
0,33L€ 7,00

Brouwerij ‘t IJ IJwit

Een stevig Amsterdams witbier dat gevaarlijk lekker doordrinkt. Licht troebel, mooi goud van kleur en met een mooie, zachte schuimkraag. Zoals ieder witbier gebrouwen met een deel tarwemout, waar het bier zijn naam aan ontleent (“wit” is oud Nederlands woord voor tarwe).

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:6,5%
Brouwerij:’t IJ
0,33L€ 5,00

Van Moll Langharig Tuig

Een stoere gast, goudblond hart. Ruwe Bolster, Weizen pit, Verfrissend in de zomer, hartverwarmend in de winter. Deze makker verrast je graag. Is dat niet wat kruidnagel? Proef ik daar banaan? Vleug je daar wat citrus? Zullen we naar de tropen gaan? Pak je koffer, bel je vrienden. Doe eens ruig, deze dag is van ons, Langharig Tuig.

Bierstijl:Wit en Weizen
Alcoholpercentage:5.5%
Brouwerij:Van Moll
0,33L€ 6,75

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag & Woensdag

16.00 tot 00.00 uur

Donderdag

16.00 tot 02.00 uur

Vrijdag

15.00 tot 02.00 uur

Zaterdag

12.00 tot 02.00 uur

Zondag

12.00 tot 00.00 uur

Contact

Adres

Parade 5e
5911 CA  Venlo

Telefoon

077 772 5074

Email

info@brouwersplaats.nl

KvK nummer

73651400