GEUZE/SOUR

Geuze & Sour


Wist u dat:

Meer dan waarschijnlijk is geuze een toponiem. In het begin van de 19de eeuw werd in Brussel de champagne ontdekt en in grote hoeveelheden geconsumeerd. De lege flessen waren verloren verpakking: in een fles champagne kan de druk oplopen tot 6 bar, dus de minste scheur bij verkeerde handeling kan leiden tot explosie van de fles bij hergebruik. Een lambikbrouwerij gelegen in de Geuzestraat te Brussel zou op het idee gekomen zijn om de lege champagneflessen te vullen met lambik. Dit had als grote voordeel dat men het in kleine hoeveelheden kon verkopen en dus ook aan particulieren. Na een tijdje merkte men dat de lambik sprankelend werd als men de fles een tijdje liet liggen. Bovendien was het bier goed uitgeklaard en kwam er een mooie schuimkraag op. Wanneer men besefte dat de lambik verder gist in de fles begon de brouwerij dit te commercialiseren. In de omgeving begon men te spreken over de lekkere “lambick de la rue de Gueuze” wat al snel afgekort werd tot “gueuze-lambick”


Bekijk onze volledige kaart

De top 3 van Brouwersplaats


01.
Boon Framboise

02.
Rodenbach Grand Cru

03.
Lindemans Oude Geuze

Kom eens langs en vraag naar onze specials!


Brouwersplaats heeft vaker tijdelijke specials in haar assortiment. Ben je benieuwd naar deze specials? Kom een keer langs en vraag welke we jou aan kunnen bieden. Zo geeft het personeel van Brouwersplaats jou advies over welk biertje het beste bij jou voorkeuren past!

Ik kom langs!
Share by: