Subtiel, Fris en Fruitig

Kriek, Fruit en Gueuze | Wist je dat…

Meer dan waarschijnlijk is geuze een toponiem. In het begin van de 19de eeuw werd in Brussel de champagne ontdekt en in grote hoeveelheden geconsumeerd. De lege flessen waren verloren verpakking: in een fles champagne kan de druk oplopen tot 6 bar, dus de minste scheur bij verkeerde handeling kan leiden tot explosie van de fles bij hergebruik.

Een lambikbrouwerij gelegen in de Geuzestraat te Brussel zou op het idee gekomen zijn om de lege champagneflessen te vullen met lambik. Dit had als grote voordeel dat men het in kleine hoeveelheden kon verkopen en dus ook aan particulieren. Na een tijdje merkte men dat de lambik sprankelend werd als men de fles een tijdje liet liggen. Bovendien was het bier goed uitgeklaard en kwam er een mooie schuimkraag op. Wanneer men besefte dat de lambik verder gist in de fles begon de brouwerij dit te commercialiseren. In de omgeving begon men te spreken over de lekkere “lambick de la rue de Gueuze” wat al snel afgekort werd tot “gueuze-lambick”.

Rosé Max

Fris en fruitig rosékleurig bier van spontane gisting, verfijnd met zoete aroma’s van frambozen en een frisse zoet-zure smaak door 10% natuurlijke vruchtensappen.

Bierstijl:Kriek / Fruit / Gueuze
Alcoholpercentage:4,5%
Brouwerij:Van der Ghinste
0,25L€ 3,30

Kriek Max

Helder, donkerrood kriekbier van spontane gisting met een zoet en fruitig aroma en een fruitig zoet-zuur palet door toevoeging van 25% natuurlijke kriekensappen.

Bierstijl:Kriek / Fruit / Gueuze
Alcoholpercentage:3,5%
Brouwerij:Van der Ghinste
0,25L€ 3,60

Lindemans Kriek

Robijnrood bier gerijpt in eiken vaten met een frisse, zuur-zoete smaak van verse krieken. De afdronk van de Lindemans Kriek is heerlijk zoet en fruitig. De basis van de Lindemans Kriek is zorgvuldig geselecteerde lambiek met een gewogen gemiddelde leeftijd van ten minste één jaar en waarvan de oudste gedurende ten minste drie jaar in houten vaten heeft gerijpt.

Bierstijl:Kriek / Fruit / Gueuze
Alcoholpercentage:3,5%
Brouwerij:Lindemans
0,25L€ 4,00

Rodenbach Fruitage

Een fris fruitbier geschonken in een aperitiefglas met ijsblokjes, limoen en munt. Gebrouwen met 100% natuurlijke ingrediënten, zónder kunstmatige toevoegingen.

Bierstijl:Kriek / Fruit / Gueuze
Alcoholpercentage:4.0%
Brouwerij:Rodenbach
0,25L€ 3,50

Lindemans Oude Geuze Cuvee

Deze zachte geuze is goudblond en helder van kleur met een aangenaam zoete aanzet en een frisse, licht zure en sherry-achtige afdronk met tonen van champagne en rabarber.

Bierstijl:Kriek / Fruit / Gueuze
Alcoholpercentage:6,0%
Brouwerij:Lindemans
0,375L€ 4,60

Lindemans Pecheresse

Fruitbier Lindemans Pecheresse is een lambiek bier uit het Belgische Vlezenbeek. Zoals bij alle bieren van Lindemans wordt er gebruik gemaakt van één jaar oude lambiek. Deze lambiek heeft gerijpt op eikenhout. Vervolgens wordt hier gezuiverd perziksap aan toegevoegd, zo krijgt het bier een heerlijke fruitige smaak. In de neus zijn de perzikken ook duidelijk waarneembaar. De afdronk is zachtzurig van de lambiek.

Bierstijl:Kriek / Fruit / Gueuze
Alcoholpercentage:2,5%
Brouwerij:Lindemans
0,375L€ 4,60

Rodenbach Grand Cru

De Grand Cru van RODENBACH heeft gemiddeld veel langer in de eiken foeders van de Roeselaarse bierkathedraal gelegen en is daardoor een meer uitgesproken versie van de bierstijl ‘Vlaams roodbruin bier’. RODENBACH Grand Cru bestaat uit 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier. Het resultaat is een complex bier met veel hout en esters, vineus en met een zeer lange afdronk net als een grand cru wijn.

Bierstijl:Kriek / Fruit / Gueuze
Alcoholpercentage:6,0%
Brouwerij:Rodenbach
0,33L€ 5,90

Delerium Red

Delirium Red is een Belgisch speciaalbier met een heerlijke fruitig karakter, het vol zoet zure bier heeft veel fruittonen en zacht rode fruit kleur. Door de fijne
ballans tussen het zurige karacter en de zoetige toon maakt het bier met relatief hoge alcohol percentage van 8% bijzonder. Een heerlijk zomers bier voor een echte
genieter!

Bierstijl:Kriek / Fruit / Gueuze
Alcoholpercentage:8,0%
Brouwerij:Huyge
0,33L€ 5,60

Van de Ginste Oud Bruin

Vanderghinste oud bruin (Bellegems Bruin) is een Belgisch bier van gemengde gisting. Het bier wordt gebrouwen in Brouwerij Bockor te Bellegem. Het is een
bruin bier met een alcoholpercentage van 5,5%. Bruin bier van ondergisting wordt gemengd met lambiek die minstens 18 maand gerijpt is op eiken vaten, wat
een typisch West-Vlaams Oud Bruin bier geeft. In het verleden werd dit bier uitgebracht onder de naam Ouden Tripel.

Bierstijl:Kriek / Fruit / Gueuze
Alcoholpercentage:5.5%
Brouwerij:Van der Ghinste
0,25L€ 3,70

Kasteel Rouge

Dorstlessend superieur volmout pilsener gebrouwen met Cascade-hop uit de Amerikaanse Yakima-vallei. Rijk en helder, kruidig en fruitig, zachte afdronk met verfijnde bitters.

Bierstijl:Kriek / Fruit / Gueuze
Alcoholpercentage:8,0%
Brouwerij:Van Honsebrouck
0,25L€ 4,80

Boon Marriage Parfait

Het bier heeft een zachte, mild zure bessensmaak, het eikenvat waarin dit bier heeft mogen rijpen is goed waarneembaar in het heerlijke aroma. Een heerlijke body van vanille gevolgd door een zure afdronk met een toets van kruidnagel. De lambiek heeft citrus, hout en whiskyaroma’s. Deze aroma’s zijn natuurlijk terug te proeven in het bier.

Bierstijl:Gueuze
Alcoholpercentage:8,0%
Brouwerij:Boon
0,25L€ 4,80

Boon Framboise

Framboise Boon is een bier van spontane gisting, bereid uit jonge Lambiek, gerijpt op houten vaten. Aan dit bier voegen we 300 gram rijpe frambozen per liter toe, en een kleine hoeveelheid krieken.De delicate lambieksmaak, in een perfect huwelijk met de fluweelzachte rijpe frambozen, maken van Framboise Boon een aangenaam rosé-aperitiefbier.

Bierstijl:Kriek / Fruit / Gueuze
Alcoholpercentage:5,0%
Brouwerij:Boon
0,25L€ 4,80

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag & Woensdag

16.00 tot 00.00 uur

Donderdag

16.00 tot 02.00 uur

Vrijdag

15.00 tot 02.00 uur

Zaterdag

12.00 tot 02.00 uur

Zondag

12.00 tot 00.00 uur

Contact

Adres

Parade 5e
5911 CA  Venlo

Telefoon

077 772 5074

Email

info@brouwersplaats.nl

KvK nummer

73651400

Webdesign

Googlejuice