Frank-Eten-VenlovEten bij Brouwersplaats in Venlo

Dat Brouwersplaats een Speciaalbierencafé is, dat weten de meesten wel. Maar dat je er buiten de borrelkaart ook heerlijk met een gezelschap kunt eten, dat is nog niet bij iedereen bekend. Patron Frank Decker is een bevlogen kok die naast zijn voorliefde voor fraaie bieren ook héél mooie gerechten kan presenteren.

Frank in het Venloos Kookboek

In het recentelijk verschenen ‘Venloos Kaokbook’ staat dan ook een ultiem Bourgondisch gerecht van zijn hand. Maar de mogelijkheden gaan veel verder! Van Brunch, Lunch tot Diner… bij Brouwersplaats kan het allemaal. We beschikken ook over een sfeervolle, aparte gelagkamer waar een gezelschap helemaal in de culinaire watjes kan worden gelegd!

Vragen staat vrij

Neem vrijblijvend contact op om uw wensen te bespreken, en wellicht geniet u binnenkort ook van de gepassioneerde culinaire kunsten van Frank en zijn team. Natuurlijk onder de vloeibare begeleiding van de mooiste bieren.

Brouwersplaats op Facebook

3 dagen geleden

Brouwersplaats
Ken je onze proefplank al? Drie tapbieren naar keuze voor de prijs van €8,50 en beleef #brouwersplaats #speciaalbier #proefplank #stadstuin

Ken je onze proefplank al? Drie tapbieren naar keuze voor de prijs van €8,50 en beleef #brouwersplaats #speciaalbier #proefplank #stadstuin ... Bekijk meerBekijk minder

Reageer op Facebook

Proost erop🍻😎

🍻

Mooi! Komen hem snel eens vullen Frank!

Sander Faessen en Sander Berden!!

5 dagen geleden

Brouwersplaats
Wist je dat wij als Brouwersplaats Official Dog Dealer zijn van @brewdogofficial en hiermee iedere maand een nieuwe special. Deze maand hebben we de Brewdog Dogma, een scotch ale met tonen van bitterzoete chocolade en gestoofd donker fruit, een lichte honingzoete afdronk, en de Brewdog Chaos Theory een ipa met hoparoma’s van witte wijn, kruisbes en citrus samen met een evenwichtige bitterheid maken dit een makkelijk drinkbare ipa. #brouwersplaats #speciaalbier #venlo #parade #brewdog #chaostheory #dogmaImage attachment

Wist je dat wij als Brouwersplaats Official Dog Dealer zijn van @brewdogofficial en hiermee iedere maand een nieuwe special. Deze maand hebben we de Brewdog Dogma, een scotch ale met tonen van bitterzoete chocolade en gestoofd donker fruit, een lichte honingzoete afdronk, en de Brewdog Chaos Theory een ipa met hoparoma’s van witte wijn, kruisbes en citrus samen met een evenwichtige bitterheid maken dit een makkelijk drinkbare ipa. #brouwersplaats #speciaalbier #venlo #parade #brewdog #chaostheory #dogma ... Bekijk meerBekijk minder

Laad meer

‘The Place to be’

Wat is er nog mooier dan het genieten van een fraai biertje, mooie wijn en een heerlijk hapje… in het gezelschap van mensen met dezelfde passie.

Speciaalbierencafé Brouwersplaats is er voor de ware Bourgondiër!

Coffee Bean

Bieren

Coffee Bean

Wijnen

Coffee Bean

BORRELBITES

Coffee Bean

Lunchgerechten

Een hartelijke ontvangst

Ons streven is om ieder bezoek zo uniek en speciaal mogelijk te maken. We proberen dan ook om een bepaald gevoel te creëren waarbij de kwaliteit van onze producten centraal staat.

Natuurlijk helpt de geweldige ligging van dit monumentale pand op de Parade mee en hebben we zonder twijfel een van de mooiste binnenplaatsen in hertje Venlo.

Speciale bieren met bijpassende gerechten

Onze specialiteit is dan ook onze zeer ruime en diepgaande bierkaart waar we dan ook echt trots op mogen zijn. Door onze goede samenwerking met de diverse partijen gaan jullie daar nog veel plezier aan beleven!

De innerlijke mens mag niet vergeten worden. Laat u verassen door een kleine, maar kwalitatief uitstekende lunchkaart voor in de middaguren en de uitgebreidere borrelkaart die de gehele dag te bestellen is.

Brouwersplaats, een rijk verleden!

Speciaalbiercafé Brouwersplaats ligt in de Venlose binnenstad, aan de Parade nr.5. De Parade is de scheidslijn tussen het Kloosterkwartier en de Rosariumbuurt. Tot het eind van de 18e eeuw liep er een beekje door een deel van deze straat waar deze toen ook naar is genoemd; ‘Beick’ of ‘Groote Beeck’.

Napoleon Bonaparte, de grondlegger van ‘de Parade’.

In 1794 paraderen zijn soldaten via de ‘Groote Beeck’ naar het stadhuis en daarna is dan ook de naam ‘Parade’ ontstaan.

Het voormalige belastingkantoor.

Het pand aan de Parade nr.5 is nu dus ‘Brouwersplaats’. Het bestaat eigenlijk uit twee panden die zijn gebouwd in 1888 en 1915. Het gebouw heeft een voorgevel met ornamenten in de zogenaamde ‘Neorenaissance’ stijl. Het heeft kenmerken van Barokke architectuur met Jugendstill-elementen. Tot aan het eind van de vorige eeuw heeft het dienst gedaan als Belastingkantoor. Dan is de huidige functie toch een stuk aangenamer!

Een uitgaansstraat vol monumenten

Brouwersplaats is een gemeentelijk monument, net zoals veel andere panden aan de Parade. De authentieke sfeer die deze straat uit ademt geeft een verblijf dan ook extra karakter. En dat proef je!

EVEN BINNEN KIJKEN!

Kijk op je gemak even binnen bij Brouwersplaats, onze flinke bar, royale en lichte zitruimtes, vergaderruimte op de eerste verdieping… en binnenkort onze fraaie terrassen aan de voor- én achterzijde.

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag & Woensdag

16.00 tot 00.00 uur

Donderdag

16.00 tot 02.00 uur

Vrijdag

15.00 tot 02.00 uur

Zaterdag

12.00 tot 02.00 uur

Zondag

12.00 tot 00.00 uur

Contact

Adres

Parade 5e
5911 CA  Venlo

Telefoon

077 772 5074

Email

info@brouwersplaats.nl

KvK nummer

73651400