Stout & Porter

Stout & Porter | Wist je dat…

Stout bestaat als bovengistend en ondergistend bier? Stout bier is oorspronkelijk afkomstig uit London. Nederlandse brouwers hadden vroeger bijna allemaal een stout in hun assortiment. Zo waren er tot de tweede wereldoorlog bijvoorbeeld De Zwarte Ruiter uit Maastricht en Van Vollenhoven uit Amsterdam. Maar de stout bieren zijn nagenoeg verdwenen van de Nederlandse biermarkt mede door de groei van de pilsmarkt.

Guinness

Dit donkere, bijzonder romige bier met de smaak van de gebrande mout, de bitterheid van gerookt hout en zoethout levert een zeer lange nasmaak op. Bijna ontdaan van suikers verwerft het bier tijdens de rijping van enkele weken bepaalde voedingskwaliteiten die natuurlijk gezond zijn voor het menselijk lichaam.

Bierstijl:Stout & Porter
Alcoholpercentage:4.3%
Brouwerij:Guinness

O'Hara's Irish Stout

Het bier brengt je terug naar het begin van de Ierse stouts. De combinatie tussen de aroma’s van koffie en drop en het bittere van de extra hoppen maken het tot een uniek bier.

Bierstijl:Stout & Porter
Alcoholpercentage:4.3%
Brouwerij:Carlow Brewing Company

De Molen Tsarina Esra

De Tsarina Esra is een pikzwart bier met een instortende bruine kop. De aroma is zoet met tonen van gebrande mout, alcohol, koffie, pruimen, en een aantal kruiden.

Bierstijl:Stout & Porter
Alcoholpercentage:10,1%
Brouwerij:De Molen

Kees Export Porter 1750

Zwartkleurig bier met een bescheiden roodbruine schuimkraag. Bier zit vol bittere chocolade en koffie. Gebrande bitterheid, zeer intens qua smaak. Nasmaak blijft erg lang hangen. Dit is een Imperial Porter die om tijd en aandacht vraagt.

Bierstijl:Stout & Porter
Alcoholpercentage:10,5%
Brouwerij:Kees

De Molen Moord & Doodslag

Bijna zo heftig als deze naam is ook dit bier. Zeer zwaar, volmoutig, zoet maar ook vrij bitter waardoor er een perfecte balans ontstaat. Maar de complexiteit van de geur en smaak gaat veel verder dan dit. Chocolade, koffie, gedroogde pruimen en meer versterken het totaal. Zeer donker bruin.

Bierstijl:Stout & Porter
Alcoholpercentage:10,4%
Brouwerij:De Molen

Van Moll Ons Blackie

Krachtig, donkere Imperial Stout met een karakter van geroosterde bitterheid. Aroma’s van gebrande mout, chocolade en koffie geven een lange afdronk.

Bierstijl:Stout & Porter
Alcoholpercentage:9,0%
Brouwerij:Van Moll

Dochter van de Korenaar Charbon

Charbon is een traktatie voor de ervaren bierliefhebber. Het is een bier met tegenstellingen. Pittige gerookte en gebrande aroma’s met zachte vanille tonen.

Bierstijl:Stout & Porter
Alcoholpercentage:6,2%
Brouwerij:Dochter van de Korenaar

Davo Darkness Stout

Het onwettige kind van een Dubbel en een Stout. Met de intense smaak van gebrande mouten en het verfijnde aroma van karamel.

Bierstijl:Stout & Porter
Alcoholpercentage:6,0%
Brouwerij:Davo

Maximus Stout 6

Een romige Hollandse stout: 6% alcohol, zwart als de koffie waar het naar smaakt, met de herkenbare smaken van geroosterd brood en chocolade. En toch is het een èchte Stout; met een bitterheid onttrokken aan Engelse hop en geroosterde gerst, zoals het hoort.

Bierstijl:Stout & Porter
Alcoholpercentage:6,0%
Brouwerij:Maximus

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag & Woensdag

12.00 tot 00.00 uur

Donderdag

12.00 tot 01.00 uur

Vrijdag

12.00 tot 01.00 uur

Zaterdag

12.00 tot 01.00 uur

Zondag

12.00 tot 00.00 uur

Contact

Adres

Parade 5e
5911 CA  Venlo

Telefoon

077 772 5074

Email

info@brouwersplaats.nl

KvK nummer

73651400

Webdesign

Googlejuice