I.P.A.

I.P.A. | Wist je dat…

Hop een natuurlijk conserveringsmiddel is? Vanaf de 17e eeuw had Engeland veel overzeese koloniën en al het bier voor de Engelse soldaten en burgers werd met behulp van schepen naar de andere kant van de wereld gebracht. Een zeilschip was bijna vijf maanden onderweg naar India – te lang om het gewone bier goed te houden. Nu wisten de Engelse brouwers dat het bier langer houdbaar bleef door er meer hop aan toe te voegen en het alcoholgehalte te verhogen. Vandaar dat al het exportbier wat zwaarder gehopt werd en daardoor bitterder was.

Two Chef's Green Bullet

Oranjekleurig met een stabiele witte schuimkraag. Veel tropisch en citrusfruit in de neus. Florale, kruidige bittere afdronk.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:5.7%
Brouwerij:Two Chef’s Brewing

Brewdog Punk IPA

Dit revolutionaire bier heeft de geur van tropische vruchten met een vleugje karamel. Het gehemelte wordt geprikkeld door de harsachtige nieuw-zeelandse hop, gebalanceerd door het mout.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:6,6%
Brouwerij:Van de Oirsprong

Gaia IPA

Oranje tot amberkleurig bier met volle ietwat gekleurde schuimkraag. Aroma’s zitten vol met tropische fruit, beetje citrus en naaldbomen. De afdronk is fruitig en stevig bitter.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:7,0%
Brouwerij:Oedipus Brewing

Kees Hazy Sunrise

Kees! Hazy Sunrise is een New England IPA. Bier vol met fruitige aroma’s van perzik, kruiden en exotische vruchten. Een fris en fruitig, zeer troebel bier met een frisse fruitige afdronk.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:7,1%
Brouwerij:Kees!

De Molen Hugs & Kisses

Een kruidige, grassige en citrus geur, die je ook terugvindt in de smaak. Ondanks het lage alcoholpercentage heeft dit bier een verrassend volle body. Een bittere finish maakt de ervaring compleet.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:3,5%
Brouwerij:De Molen

't Uiltje Dr. Raptor

Gehopt met acht verschillende hopsoorten is Dr. Raptor veruit het hoppigste bier uit het nest van Uiltje. Intens fruitig met een stevige bittere afdronk.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:9,2%
Brouwerij:Uiltje Brewery

Stone Go To IPA

Buitengewoon frisse en fruitige Session IPA. Rijk aan intense smaken van perzik, citrusfruit en meloen.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:4.7%
Brouwerij:Stone Brewing

BrewDog Hazy Jane

Op volle kracht gedrooghopt om de geur van ananas, mango en sinaasappel te accentueren. Lage bitterheid, zeer troebel, knetterfruitig.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:5.0%
Brouwerij:BrewDog

De Molen Dag & Dauw

Aan het einde van de vergisting rijpt er Bergamot citrus fruit mee met deze IPA die Brouwerij de Molen eens per jaar brouwt. Dit geeft een uniek karakter.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:7.1%
Brouwerij:De Molen

Jopen blurred lines

Jopen Blurred Lines is een klassieke New England IPA. Troebel, fruitig en juicy! Aroma’s van citrus, passievrucht, perzik, ananas en mango. Vol van smaak en troebel door het gebruik van gerst, tarwe en haver. Veel hoppige en tropische fruittonen en een klein bittertje. Hoe verser, hoe beter.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:5.3%
Brouwerij:Jopen

Pohjala Uss Maailm

Pohjala Beer Uus Maailm heeft veel Californische invloeden. Dat merk je al als je met neus in de buurt van het glas komt. Het tropisch fruit stijgt als het ware op uit je glas. Een heerlijk, fris en doordrinkbare Session IPA met slechts 4,7%

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:4.7%
Brouwerij:Pohjala

Polyarmorie

Polyamorie van Oedipus Brewery in Amsterdam is een mix tussen een Berliner Witbier en een Amerikaanse Pale Ale. Wat zurig met veel tropisch fruit tonen en aroma’s. Je herkent mango terug in dit bier naast de Citra en Amarillo hoppen.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:5.0%
Brouwerij:Oedipus

Jopen Hop zij met ons

Jopen heeft de eerste Nederlandse glutenvrije IPA op de markt gebracht. Jopen Hop Zij Met Ons is een uitgesproken IPA. Deze variant is met de hopsoort Mosaic gebrouwen en heeft een uitgesproken mix van tropische vruchten en citrusfruit. De bitterheid is zoals je van een IPA mag verwachten; lekker stevig!

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:6.0%
Brouwerij:Jopen

BrewDog Vagabond Pale Ale Glutenfree

In deze krachtige, glutenvrije Pale Ale smelten tropische citrussmaken samen met een licht moutige basis van karamel, ondersteund door harsachtige bitterheid.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:4.5%
Brouwerij:BrewDog

DAVO Indie IPA

Krachtige IPA, barstensvol hop. Het geeft fruitige en bloemige aroma’s en aangename bitterheid, die perfect in balans is met de zoete moutbasis.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:7.0%
Brouwerij:DAVO

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag & Woensdag

12.00 tot 00.00 uur

Donderdag

12.00 tot 01.00 uur

Vrijdag

12.00 tot 01.00 uur

Zaterdag

12.00 tot 01.00 uur

Zondag

12.00 tot 00.00 uur

Contact

Adres

Parade 5e
5911 CA  Venlo

Telefoon

077 772 5074

Email

info@brouwersplaats.nl

KvK nummer

73651400

Webdesign

Googlejuice