Blond I.P.A.

Blond I.P.A. | Wist je dat…

Hop een natuurlijk conserveringsmiddel is? Vanaf de 17e eeuw had Engeland veel overzeese koloniën en al het bier voor de Engelse soldaten en burgers werd met behulp van schepen naar de andere kant van de wereld gebracht. Een zeilschip was bijna vijf maanden onderweg naar India – te lang om het gewone bier goed te houden. Nu wisten de Engelse brouwers dat het bier langer houdbaar bleef door er meer hop aan toe te voegen en het alcoholgehalte te verhogen. Vandaar dat al het exportbier wat zwaarder gehopt werd en daardoor bitterder was.

Two Chef's Green Bullet

Oranjekleurig met een stabiele witte schuimkraag. Veel tropisch en citrusfruit in de neus. Florale, kruidige bittere afdronk.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:5.7%
Brouwerij:Two Chef’s Brewing

Brewdog Punk IPA

Dit revolutionaire bier heeft de geur van tropische vruchten met een vleugje karamel. Het gehemelte wordt geprikkeld door de harsachtige nieuw-zeelandse hop, gebalanceerd door het mout.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:6,6%
Brouwerij:Van de Oirsprong

Van de Oirsprong OPA

Deze IPA heeft een diepe robijnrode kleur. Het Aroma is zoet moutig met tinten van biscuit, karamel, kruidenthee en zoete noten. Smaak is medium zoet en licht bitter.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:6,1%
Brouwerij:Van de Oirsprong

Gaia IPA

Oranje tot amberkleurig bier met volle ietwat gekleurde schuimkraag. Aroma’s zitten vol met tropische fruit, beetje citrus en naaldbomen. De afdronk is fruitig en stevig bitter.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:7,0%
Brouwerij:Oedipus Brewing

De Molen Hugs & Kisses

Een kruidige, grassige en citrus geur, die je ook terugvindt in de smaak. Ondanks het lage alcoholpercentage heeft dit bier een verrassend volle body. Een bittere finish maakt de ervaring compleet.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:3,5%
Brouwerij:De Molen

De Molen Vuur & Vlam

Het hardst lopende bier uit het assortiment van Brouwerij de Molen. Deze zwaar gehopte India Pale Ale is bitter maar niet te bitter. Dit bereiken ze door niet alleen tijdens de kook, maar ook op andere momenten in het brouwproces hop toe te voegen. Hierdoor komen vooral de aroma’s en smaken van fruit en bloemen naar voren. Donker blond.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:6,2%
Brouwerij:De Molen

Master IPA

Heerlijk uitgebalanceerde IPA met hop van over heel de wereld. De Merkur hoppe zorgt voor citrus en aardse tinten. De dry-hopping van de Nelson en Citra geven de Master IPA zijn heerlijk fruitig aroma en zijn aangename bitterheid.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:7,0%
Brouwerij:Viven

Belle-Fleur

Lichtbond, intens gehopt bier met dry-hopping. Belle-Fleur is fris, hoppig en dorstlessend, met duidelijke citrus/bloemige smaken. Een bitter en aromatisch bier voor de liefhebber die op zoek is naar de rijke geur en smaak van verse hop. Qua alcohol een lichtere variant in deze sterk in opmars zijnde bierstijl. Zeer toegankelijk en smakelijk, heerlijk op een zonnig terras.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:6,0%
Brouwerij:Donker van de Korenaar

Kees Farmhouse IPA

Goudgeel tot oranjekleurig. Medium witte schuimkraag. Bier is mistig. Veel tropisch fruit als mango, ananas en citrusfruit waaronder sinaasappel en grapefruit. Lichte funky-aroma’s, boerderij-karakter, grassig en hooi. Funky bitter in de nasmaak.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:6,0%
Brouwerij:Kees

Bird of Prey

Een van de eerste bieren die uberhaupt ooit het Uiltje werd gebrouwen. De bierstijl is een van hun favorieten. Deze IPA is niet al te bitter en om deze reden ook aardig doordrinkbaar, je zal van dit bier geen scheurbuik oplopen! Bird of Prey is fris, erg fruitig en precies zoals hij is bedoeld. De fruitigheid heeft het bier te danken aan de belachelijke hoeveelheid Amerikaanse hop die er in is gebonjourd. Keihard gehopt en om die reden geen bier om weg te zetten.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:5.8%
Brouwerij:’t Uiltje

Jopen Mooie Nel IPA

Jopen Mooie Nel is een IPA met veel Amerikaanse hop die zorgt voor bitterheid met veel fruitige tonen. Oranjekleurig, licht mistig met een gebroken witte schuimkraag. Mooie balans tussen zoetheid uit de mout en de hopbitterheid. Boordevol tropische fruit.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:6,5%
Brouwerij:Jopenkerk

Emelisse Black IPA

Donker, vrijwel zwartkleurig met een crèmekleurige schuimkraag. Bijzonder complexe smaak met veel elementen afkomstig uit geroosterde mout en de hop, die in grote hoeveelheden is gebruikt. Mooi bittere, fruitige afdronk.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:8,0%
Brouwerij:Emelisse

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag & Woensdag

16.00 tot 00.00 uur

Donderdag

16.00 tot 02.00 uur

Vrijdag

15.00 tot 02.00 uur

Zaterdag

12.00 tot 02.00 uur

Zondag

12.00 tot 00.00 uur

Contact

Adres

Parade 5e
5911 CA  Venlo

Telefoon

077 772 5074

Email

info@brouwersplaats.nl

KvK nummer

73651400