Blond I.P.A.

Blond I.P.A. | Wist je dat…

Hop een natuurlijk conserveringsmiddel is? Vanaf de 17e eeuw had Engeland veel overzeese koloniën en al het bier voor de Engelse soldaten en burgers werd met behulp van schepen naar de andere kant van de wereld gebracht. Een zeilschip was bijna vijf maanden onderweg naar India – te lang om het gewone bier goed te houden. Nu wisten de Engelse brouwers dat het bier langer houdbaar bleef door er meer hop aan toe te voegen en het alcoholgehalte te verhogen. Vandaar dat al het exportbier wat zwaarder gehopt werd en daardoor bitterder was.

Two Chef's Green Bullet

Oranjekleurig met een stabiele witte schuimkraag. Veel tropisch en citrusfruit in de neus. Florale, kruidige bittere afdronk.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:5.7%
Brouwerij:Two Chef’s Brewing

Brewdog Punk IPA

Dit revolutionaire bier heeft de geur van tropische vruchten met een vleugje karamel. Het gehemelte wordt geprikkeld door de harsachtige nieuw-zeelandse hop, gebalanceerd door het mout.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:6,6%
Brouwerij:Van de Oirsprong

Gaia IPA

Oranje tot amberkleurig bier met volle ietwat gekleurde schuimkraag. Aroma’s zitten vol met tropische fruit, beetje citrus en naaldbomen. De afdronk is fruitig en stevig bitter.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:7,0%
Brouwerij:Oedipus Brewing

Kees Hazy Sunrise

Kees! Hazy Sunrise is een New England IPA. Bier vol met fruitige aroma’s van perzik, kruiden en exotische vruchten. Een fris en fruitig, zeer troebel bier met een frisse fruitige afdronk.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:7,1%
Brouwerij:Kees!

De Molen Hugs & Kisses

Een kruidige, grassige en citrus geur, die je ook terugvindt in de smaak. Ondanks het lage alcoholpercentage heeft dit bier een verrassend volle body. Een bittere finish maakt de ervaring compleet.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:3,5%
Brouwerij:De Molen

't Uiltje Dr. Raptor

Gehopt met acht verschillende hopsoorten is Dr. Raptor veruit het hoppigste bier uit het nest van Uiltje. Intens fruitig met een stevige bittere afdronk.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:9,2%
Brouwerij:Uiltje Brewery

De Molen Vuur & Vlam

Het hardst lopende bier uit het assortiment van Brouwerij de Molen. Deze zwaar gehopte India Pale Ale is bitter maar niet te bitter. Dit bereiken ze door niet alleen tijdens de kook, maar ook op andere momenten in het brouwproces hop toe te voegen. Hierdoor komen vooral de aroma’s en smaken van fruit en bloemen naar voren. Donker blond.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:6,2%
Brouwerij:De Molen

Master IPA

Heerlijk uitgebalanceerde IPA met hop van over heel de wereld. De Merkur hoppe zorgt voor citrus en aardse tinten. De dry-hopping van de Nelson en Citra geven de Master IPA zijn heerlijk fruitig aroma en zijn aangename bitterheid.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:7,0%
Brouwerij:Viven

Jopen, Life is a Beach

Jopen Life’s a Beach is hét bier voor de zomer. Deze verfrissende session IPA met aroma’s van tropisch fruit is lekker hoppig. Denk aan ananas, limoen, papaja, mango en citrus.India Pale Ale is een wat zwaarder biertype en kan daardoor wat zwaar zijn voor een warme zomerdag. Deze session IPA is fruitig hoppig als een IPA, maar lichter qua alcohol.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:3,3%
Brouwerij:Jopen

Pohjala Uus Maailm

Pohjala Beer Uus Maailm heeft veel Californische invloeden. Dat merk je al als je met neus in de buurt van het glas komt. Het tropisch fruit stijgt als het ware op uit je glas. Een heerlijk, fris en doordrinkbare Session IPA met slechts 4,7%

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:4,7%
Brouwerij:Pohjala

Polyarmorie

Polyamorie van Oedipus Brewery in Amsterdam is een mix tussen een Berliner Witbier en een Amerikaanse Pale Ale. Wat zurig met veel tropisch fruit tonen en aroma’s. Je herkent mango terug in dit bier naast de Citra en Amarillo hoppen.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:5.0%
Brouwerij:Oedipus

Hopverdomme IPA

Dit bier is een antwoord op de zeer bittere bieren die er wereldwijd worden gebrouwen. De benaming IPA staat hier niet voor India Pale Ale maar voor Incredible, Powerful & Amazing. In plaats van vooral Amerikaanse hoppen worden er 7 Vlaamse hoppen afkomstig uit de Westhoek gebruikt. Uiteraard proeven we hier een bier dat zeer bitter is maar eentje dat wel in “balans” is zodat het drinkbaar en uitnodigend is voor een volgend….

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:7,0%
Brouwerij:Kerkom

Emelisse Black IPA

Donker, vrijwel zwartkleurig met een crèmekleurige schuimkraag. Bijzonder complexe smaak met veel elementen afkomstig uit geroosterde mout en de hop, die in grote hoeveelheden is gebruikt. Mooi bittere, fruitige afdronk.

Bierstijl:I.P.A.
Alcoholpercentage:8,0%
Brouwerij:Emelisse

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag & Woensdag

16.00 tot 00.00 uur

Donderdag

16.00 tot 02.00 uur

Vrijdag

15.00 tot 02.00 uur

Zaterdag

12.00 tot 02.00 uur

Zondag

12.00 tot 00.00 uur

Contact

Adres

Parade 5e
5911 CA  Venlo

Telefoon

077 772 5074

Email

info@brouwersplaats.nl

KvK nummer

73651400

Webdesign

Googlejuice